Pantenol krema

PANTENOL KREMA

Sastav: 1 g masti sadržava 0.05g dekspantenola (Dexpanthenolum).

Osobine: Dekspantenol, provitamin B5, je aktivna tvar Pantenol kreme. Dekspantenol sprječava gubitak vode kod suhe i vrlo suhe kože, pojačava odbrambenu funkciju kod osjetljive i nadražene kože, ublažava upalna stanja kože i smanjuje bol i crvenilo. Takvim djelovanjem ublažavaju se svrbež, ljuspanje, gubitak vode i oštećenja na koži.

Indikacije: Pantenol krema se može upotrebljavati kod različitih kožnih tegoba kao što su: crvenilo, opekline od sunca, blaže opekline, pelenski osip novorođenčeta i male djece te za njegu dojki nakon dojenja. Pantenol krema njeguje kožu nakon sunčanja, opeklina od sunca, tuširanja i depilacije jer kožu obnavlja i vraća joj vlažnost. Upotrebom pantenol kreme koža postaje mekša i elastičnija. Pantenol krema se takodjer može upotrebljavati za brže zarastanje manjih rana i ogrebotina.

Način upotrebe:
Pantenol krema služi isključivo za vanjsku upotrebu. Pantenol kremu nanesite u tankom sloju na oštećenu kožu ili sluznicu do pet puta dnevno. Na suhu i orožnjelu kožu te na vlasište i nokte kremu lagano utrljajte.

Čuvanje: Pantenol krema čuva se u dobro zatvorenom i originalnom pakovanju, na temperaturi do 25ºC. Ne smije se upotrebljavati nakon isteka roka trajanja označenog na pakovanju.

Način izdavanja: Pantenol krema se izdaje bez liječničkog recepta u apotekama, za liječenje blažih tegoba za koje nije potrebna liječnička pomoć.

Pakovanje: 50g